Bijeenkomst bewoners Veenkampen n.a.v. bouw veld
Bijeenkomst bewoners Veenkampen n.a.v. bouw veld

Bijeenkomst bewoners Veenkampen n.a.v. bouw veld

Op 7 juli jl. is er een bewonersbijeenkomst georganiseerd door de Belangenvereniging Oud Emmen voor de bewoners die rond het veld wonen aan de Veenkampen.

Er zijn namelijk een aantal plekken in gemeente Emmen aangewezen voor een versnelde bouwprocedure, waaronder het veld op de Veenkampen. Bestuur Oud Emmen wilde informeren en peilen bij directe bewoners wat men daarvan vindt.

Het veld heeft nu een maatschappelijke bestemming, want er stond vroeger een school. De gemeente wil nu graag een bestemmingswijziging zodat er gebouwd kan worden. Zodra de bestemming gewijzigd is, wordt de grond verkocht aan een projectontwikkelaar die dan kan gaan bouwen.

De gemeente geeft de keus uit 3 scenario’s. En dat zijn: bungalows, knarren hof (koop/huursector) of stadsvilla’s. Alles max. 10 meter hoog. De gemeente verkoopt de grond aan een projectontwikkelaar, en diegene moet 1 van de 3 varianten gaan uitvoeren.

De meeste buurtbewoners hebben niet enthousiast gereageerd op dit bericht. Een aantal buurtbewoners hebben dan ook de handen ineen geslagen om te kijken wat er kan worden gedaan en om in gesprek met de gemeente te komen hierover. Belangenvereniging Oud Emmen biedt hierbij ondersteuning waar nodig.

Na de zomervakantie is er een bijeenkomst gepland voor de bewoners door de gemeente om dit onderwerp te bespreken. Zodra er meer nieuws is hierover, kunt u dit terug lezen op de website van Belangenvereniging Oud Emmen en/of op de facebookpagina.